Program stipendija nemačke privrede dr Zoran Đinđić

Od 2004. godine Fondacija dr Zoran Đinđić zajedno sa Odborom nemačke privrede za istočnu Evropu (OA), Saveznim Ministarstvom za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ) i Nemačkom razvojnom agencijom (GIZ) uspešno sprovodi Program stipendija nemačke privrede Zoran Đinđić, čiji je cilj da se kvalifikovanim mladim ljudima obezbedi stručno usavršavanje u najpoznatijim nemačkim kompanijama u trajanju od tri do šest meseci.

bosch 2016

Stipendije su namenjene studentima završnih godina osnovnih i master studija, kao i diplomiranim stručnjacima sa prvim radnim iskustvom. Stručnu praksu studenti obavljaju u nekim od najznačajnijih nemačkih kompanija u oblastima automobilske industrije, energetike, elektrotehnike, elektronike, bankarstva, biznisa, građevinarstva, trgovine, avioinženjeringa, poljoprivredne tehnike. Svake godine grupa od tridesetak mladih ljudi putuje u Nemačku gde obavljaju stručne prakse u kompanijama, kao što su Commerz Bank, Bosch i Deutche Bank. Boravak u Nemačkoj omogućava im je da se upoznaju sa organizacijom, poslovnim procesima i funkcionisanjem velikih i uspešnih nemačkih kompanija, kako bi kasnije to znanje i iskustvo preneli kroz svoje buduće radno angažovanje i u Srbiju.

Fondacija dr Zoran Đinđić u saradnji sa Odborom nemačke privrede za istočnu Evropu organizuje za sve stipendiste i intenzivni pripremni kurs nemačkog jezika u trajanju od dve nedelje.

Za više detalja o programu i načinu prijave posetite sajt:
www.djindjic-stipendienprogramm.de

Ciljna grupa: Studenti završnih godina fakulteta, apsolventi i diplomirani stručnjaci sa prvim radnim iskustvom, do 30 godina.

Struka: Prvenstveno studenti i diplomirani stručnjaci sa tehničkih fakulteta i ekonomije, poljoprivrede i novinarstva 

Jezici: Engleski neophodan, znanje nemačkog poželjno

Konkurs: oktobar-novembar

Trajanje prakse: 3-6 meseci (jun-septembar ili jun-decembar)

Free business joomla templates