Prijem u Čast XII Generacije Nemačkog Programa Stipendija

DSC 8376Beograd, 28. maj 2015. godine

Nakon završetka Beogradskih dijaloga i razgovora alumnista sa saveznim nemačkim ministrom za ekonomsku saradnju i razvoj g-dinom Gerdom Milerom, u prostorijama Skupštine grada Beograda održan je prijem u čast odlaska dvanaeste generacije učesnika u Programu stipendija nemačke privrede dr Zoran Đinđić. 

Gostima se govorom dobrodošlice obratila Ružica Đinđić, upraviteljica Fondacije izrazivši zahvalnost partnerima koji od samog početka pružaju podršku ovom programu. Novim stipendistima se obratio i g-din Gerd Miler, savezni ministar za ekonomsku saradnju i razvoj  želeći im uspešan boravak u Nemačkoj. Takođe, nemački ministar je izrazio spremnost Ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj da u narednom periodu podrži sprovođenje ovog programa, kao i da će program od naredne godine moći da ponudi 100 stipendija na regionalnom nivou. Prof. dr Rajner Lindner, direktor Odbora nemačke privrede za Istočnu Evropu je takođe poželeo novim stipendistima uspešnu praksu i lep boravak u Nemačkoj.

Na prijemu je takođe najavljeno uspostavljanje saradnje između Privredne komore Srbije i Fondacije dr Zoran Đinđić. Naime, stipendisti će nakon povratka sa stručne prakse, biti u mogućnosti da stečena iskustva prenesu svojim kolegama u domaćim kompanijama u Srbiji.

Free business joomla templates