Razgovor Alumnista sa Saveznim Nemačkim Ministrom

DSC 8257aBeograd, 28. maj 2015. godine

U okviru nastavka Beogradskih dijaloga, koji organizuju Forum Srbija Nemačka i Beogradski fond za političku izuzetnost, Ružica Đinđić je kao počasni član Foruma prisustvovala otvaranju događaja u Skupštini grada Beograda u četvrtak 28. maja 2015. godine. Ovaj događaj je obeležio 15. godišnjicu bilateralne saradnje između Srbije i Nemačke u oblasti održivog razvoja u Srbiji. U nastavku programa, alumnistkinja treće generacije nemačkog programa, Biljana Slavković Vrzić je bila jedan od učesnika panela na temu održivog ekonomskog razvoja, povećanja zapošljavanja, inovacija i osnaživanja mladih u Srbiji.

Učesnicima Beogradskih dijaloga se obratio i savezni ministar za ekonomsku saradnju i razvoj gospodin Gerd Miler. Savezni nemački ministar je u nastavku svoje zvanične posete Republici Srbiji, zajedno sa delegacijom iz Nemačke koju su činili predstavnici nemačkog Parlamenta i nemačkih kompanija, članovi ministarstva i nemački ambasador u Srbiji Nj.E. g-din Hajnc Vilhelm, razgovarao sa upraviteljicom Fondacije Ružicom Đinđić, direktorom Odbora nemačke privrede za Istočnu Evropu Rajnerom Lindnerom i alumnistima Programa stipendija nemačke privrede dr Zoran Đinđić.

Među alumnistima, koji su imali priliku da podele sa saveznim nemačkim ministrom svoja iskustva sa stručne prakse bili su Raško Radovanović, alumnista četvrte generacije nemačkog programa, Nikola Ćatović, alumnista šeste generacije, Milena Popin, alumnistkinja devete generacije, Duško Radulović, alumnista desete generacije i Stefan Žagar, alumnista jedanaeste generacije.

Na osnovu pozitivnih utisaka alumnista i značaja programa za dalji razvoj profesionalnog puta mladih stručnjaka, nemački ministar je, sa velikim entuzijazmom, izrazio spremnost Ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj da  podrži sprovođenje programa stipendija i u narednom periodu , kao i da se u narednoj fazi poveća broj stipendija za ceo region.

Free business joomla templates