Regionalni Seminar Alumnista u Prištini

Seminar u PristiniPriština, 24. - 26. april 2015. godine

Regionalni alumni seminar se tradicionalno održava jednom godišnje u aprilu mesecu. Ovogodišnji seminar je održan od 24. do 26. aprila 2015. godine u Prištini. Na seminaru je učestvovalo oko 50 učesnika Programa stipendija nemačke privrede Zorana Đinđić, kao i alumnisti programa Iskusiti Evropu - Mladi srpski profesionalci u Austriji - Program stručnih praksi Zoran Đinđić.  

Po dolasku na trodnevni seminar, alumnisti su organizovanom turom obišli znamenitosti Prištine, nakon čega je organizovana večera dobrodošlice, na kojoj su prisustvovali i stipendisti poslednje generacije programa.

Kratki uvod i dobrodošlicu na seminar poželeli su alumnisti sa Kosova. Učesnici seminara imali su priliku da prisustvuju radionicama na temu: ,,Bezbednost podataka'' i ,, Skram metodologija - Zašto je biti agilan toliko popularno?'. Radionice su takođe održali alumnisti iz prethodnih generacija.

Nakon paralelnih radionica, organizovan je obilazak Prizrena, gde su se alumnisti uz vodiča upoznali sa istorijom grada obišavši znamenitosti koji su bili skoncentrisani u centru grada. U večernjim satima, alumnisti su podelili utiske tokom večere u prijatnoj atmosferi.

Free business joomla templates