Prijem u čast XI generacije stipendista nemačkog programa

 DSC5149Beograd, 27.maj 2014. godine


Fondacija dr Zoran Đinđić, u saradnji sa „Odborom nemačke privrede za Istočnu Evropu“ i nemačkim „Ministarstvom za ekonomsku saradnju i razvoj“ ove godine dodeljuje 23 stipendije za stručnu praksu u Nemačkoj u okviru „Programa stipendija nemačke privrede dr Zoran Đinđić’’.
U okviru programa 23 izabranih stipendista iz Srbije boravide od juna u periodu od tri do šest meseci na praksi u najpoznatijim nemačkim preduzedima, kao što su Bosch, Commerzbank, Contitech, Truck Lite i drugim. Boravak u Nemačkoj omogućiće im da se upoznaju sa organizacijom, poslovnim procesima i funkcionisanjem velikih i uspešnih nemačkih kompanija, kako bi kasnije to znanje i iskustvo preneli kroz svoje buduće radno angažovanje i u Srbiji.

Ovim povodom, Fondacija dr Zoran Đinđić i Forum Srbija Nemačka je u utorak 27. maja 2014. godine organizovala prijem u čast jedanaeste generacije programa stipendija u Galeriji-Legatu Milice Zorić i Rodoljuba Čolakovića u Beogradu.
Prisutnima su se obratili: gospođa Ružica Pavlović Đinđić, upravitelj Fondacije dr Zoran Đinđić, gospodin Aleksandar Vučić, Predsednik Vlade Republike Srbije, NJ.E. gospodin Hajnc Vilhelm, ambasador SR Nemačke u Beogradu, prof. dr Rajner Lindner, izvršni direktor Odbora nemačke privrede za Istočnu Evropu (OA) i Vera Dobanovački, stipendistkinja XI generacije.

Free business joomla templates