Mladi stručnjaci u Italiji - program stipendija dr Zoran Đinđić

Srpsko Italijanski poslovni savet i Fondacija dr Zoran Ðinđić potpisali su 8. septembra 2011. godine Sporazum o saradnji i zajedničkoj implementaciji programa “Mladi stručnjaci u Italiji - program stipendija Zoran Ðinđić”. 

stipendije italija

Tokom 2012. godine prva generacija od oko 15 mladih diplomaca  sa prvim radnim iskustvom i studenata završnih godina fakulteta svih univerzteta u Srbiji  imaće tromesečne prakse u nekim od najpoznatijih  kompanija u Italiji. Pre odlaska na praksu za odabrane učesnike organizovani su intezivni kursevi italijanskog jezika u Italijanskom kulturnom centru u Beogradu kao i predavanja o privrednim i kulturnim odnosima Srbije i Italije .

Program je nastavak aktivnosti Fondacije dr Zoran Ðinđić koje za cilj imaju organizovanje radnih praksi u zemljama EU u cilju pružanja mogućnosti mladim ljudima iz Srbije da prošire svoja znanja I steknu nova, vredna radna iskustva. Do sada je oko pet stotina mladih imalo priliku da stečena teorijska znanja proširi kroz višemesecnu praksu u Nemačkoj i Austriji, a od jeseni 2011. godine potpisivanjem Sporazuma o saradnji program je proširen i na Italiju. Veoma nas raduje što ce mladi ljudi iz Srbije kroz programe Fondacije od ove godine imati mogućnost da svoja prva radna iskustva steknu upravo u Italiji.

Kompanije koje učestvuju u programu „Mladi eksperti u Italiji – program stipendija dr Zoran Ðinđić“ :

1.Ducati energia S.p.A.

2.Alldata srl

3.Banca Intesa

4.UniCredit Banca

5.Golden Lady Company spa

6.Italferr S.p.A.. Gruppo Ferrovie dello Stato Italiane

7.SECI Energia

8.Hutchinson srl

9.Edison spa

Free business joomla templates