Alumni okuljanje učesnika Letnje škole Beograd Konstanc

Read more: Alumni okuljanje učesnika Letnje škole Beograd KonstancKonstanc, Nemačka 08.11.-10.11. 2019.godine

Posle pet godina uspešne saradnje između Univerziteta u Konstancu, Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Beogradu i Fondacije dr Zoran Đinđić od 8. do 10. novembra 2019.godine održano  je prvo Alumni okupljanje učenika Letnje škole Beograd- Konstanc. Okupljanju  je učestvovalo 18 Alumnista iz Srbije i Nemačke. Oni su imali priliku da prisustvuju predavanjima Sonje Grim, Vladimira Pavićevića i  Judith Mikus. Cilj ovog događaja je bio okupiti učesnike prethodnih škola, omogućiti im razmenjivanje utisaka, kao i dobiti povratne informacije kako poboljšati školu i učiniti je održivom za buduće generacije.

VII Regionalna škola političke filozofije dr Zoran Đinđić

Read more: VII Regionalna škola političke filozofije dr Zoran ĐinđićBeograd, 28.10.-01.11. 2019.godine

Fondacija dr Zoran Đinđić je u saradnji sa Fakultetom političkih nauka Univerziteta u Beogradu organizovala je VII Regionalnu školu političke filozofije dr Zoran Đinđić u Beogradu od 28.10. do 01.11. 2019. godine. Ovogodišnja Regionalna škola se bavila temom Jesen levice-II veka marksizma.
Regionalna škola političke filozofije dr Zoran Đinđić imala je za cilj da utvrdi stanje levice u regionu, njen uticaj na akademske radove, političke partije i društvene pokrete danas. U godini nakon obeležavanja dva veka od rođenja Karla Marksa, nastupa period kada je potrebno ispitati u kom stanju je levica danas, kako akademski, tako i politički i ideološki. Pitanja koja škola pokreće su ona o relevantnosti Marksovog metoda danas, uticaju socijaldemokratije, kao i koliko su društveni pokreti zaista u moći da menjaju odluke političkih elita.

Tokom sedmodnevnog boravka u Beogradu, 20 učesnika iz Srbije i zemalja regiona, prisustvovali su predavanjima dr Vladimira Pavićevića, prof.dr Dejana Jovića,Doc.dr Nikolete Đukanović, Daliborke Uljarević, prof.dr Ivane Spasić, prof. dr Đorđa Pavićevića, Doc. dr Biljane Đorđević, prof.dr Đorđa Vukovića, asistenta Stefana Surlića, višeg asistenta Jasmina Hasanovića i Mirka Dautovića.

Konkurs za VII Regionalnu Školu Političke Filozofije dr Zoran Đinđić

Read more: Konkurs za VII  Regionalnu Školu Političke Filozofije dr Zoran ĐinđićFondacija dr Zoran Đinđić u saradnji sa Fakultetom političkih nauka organizuje VII Regionalnu školu političke filozofije dr Zoran Đinđić. Škola će se ove godine baviti temom „ Jesen levice – dva veka marksizma''i održavaće se u Beogradu od nedelje 27.oktobra do subote 02.novembra 2019.godine.

Regionalna Škola političke filozofije dr Zoran Đinđić ima za cilj da utvrdi stanje levice u regionu, njen uticaj na akademske radove, političke partije i društvene pokrete danas. U godini nakon obeležavanja dva veka od rođenja Karla Marksa, nastupa period kada je potrebno ispitati u kom stanju je levica danas, kako akademski, tako i politički i ideološki
Pitanja koja škola pokreće su ona o relevantnosti Marksovog metoda danas, uticaju socijaldemokratije, kao i koliko su društveni pokreti zaista u moći da menjaju odluke političkih elita.

Još u svojim doktorskim i postdoktorskim radovima, Zoran Đinđić je pridavao veliku pažnju marksizmu. Donekle disidentski, Đinđić je kritički preispitivao marksizam, tražeći nedostatke u pretpostavkama, metodu i zaključcima. Ali nikada s ciljem da u potpunosti odbaci marksizam.

Pravo učešća u Regionalnoj Školi političke filozofije dr Zoran Đinđić imaju studenti osnovnih (druga, treća i četvrta godina studija) i master studija Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore. Prednost prilikom selekcije imaće mladi koji su društveno angažovani kroz rad na univerzitetu, institutima, u nevladinom sektoru ili kroz politički aktivizam. U okviru škole biće organizovana predavanja, radionice i studijske posete. Radni jezik škole je BHS.

Troškovi prevoza i smeštaja za učesnike koji nisu iz Beograda biće pokriveni.

Prijava za učešće obuhvata:
• CV
• motivaciono pismo od minimum jedne A4 strane;

Dokumentaciju je neophodno poslati do četvrtka 17. oktobra 2019. do 17h na e-mail adresu This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Za sva dodatna pitanja telefon za kontakt je +381 11 2623 056.

Konkurs za Program Stipendija Nemačke Privrede Zoran Đinđić 2020

Read more: Konkurs za Program Stipendija Nemačke Privrede Zoran Đinđić 2020Beograd, 1. oktobar 2019. godine

Fondacija dr Zoran Đinđić, u saradnji sa Odborom nemačke privrede za istočnu Evropu i nemačkim Ministarstvom za ekonomsku saradnju i razvoj sedamnaestu godinu zaredom raspisuje konkurs za Program stipendija nemačke privrede Zoran Đinđić.

 Konkurs je namenjen:

studentima osnovnih studija koji su upisali 5. semestar u trenutku apliciranja

studentima master i doktorskih studija koji su studije završili nakon 1. januara 2019. godine
U trenutku apliciranja, kandidati ne bi trebalo da budu stariji od 29 godina.

U okviru programa, do 75 izabranih stipendista iz regiona boraviće od juna sledeće godine nekoliko meseci na praksi u najpoznatijim nemačkim preduzećima. Boravak u Nemačkoj omogućava im da se upoznaju sa organizacijom, poslovnim procesima i funkcionisanjem velikih i uspešnih nemačkih kompanija, kako bi kasnije to znanje i iskustvo preneli kroz svoje buduće radno angažovanje i u Srbiju. Oblast studija treba imati fokus na ekonomiju, menadžment, različite oblasti inžinjerstva, žurnalistiku i poljoprivredu.

Program je nastao nakon atentata na Premijera Zorana Đinđića u proleće 2003. godine. Cilj programa je ispunjenje vizije Premijera i približavanje Srbije i njenih građana Evropskoj Uniji kao i stvaranje jakih veza između nemačke privrede i budućih lidera u Srbiji.

Dokumementacija za prijavu obuhvata:

CV (CV obrazac se nalazi na stranici programa)
motivaciono pismo,
fotografiju,
skeniran prepis ocena na originalnom jeziku,
prepis ocena preveden na engleski ili nemački jezik (prevod ne treba biti overen od stranog sudskog tumača)
2 pisma preporuke.
Online prijava traje od ponedeljka 1. oktobra do ponedeljka 11. novembra 2019. godine do 11h. Detaljnije informacije o programu i prijavi mogu se naći na web adresi: https://www.djindjic-stipendienprogramm.de/

Regionalna konferencija Alumnista u Vlori

Read more: Regionalna konferencija Alumnista u VloriVlora,Albanija 19.09-22.09.2019.godine

Ovogodišnja reginalna konferencija Alumnista je održana u Vlori, u Albaniji od četvrtka 19.09. do nedelje 22.09.2019.godine. Konferencija je otvorena svečanim koktelom u hotelu Vlora international. Radni deo konferencije je počeo u petak 20.09. Alumnisti su imali prilike da učestvuju u 5 radionica: emocionalna inteligencija, video editing, forografija, pisanje projekata, joga u svakodnevnom životu i preživljavanje u divljini. Subota je bila rezervisana za tim bilding aktivnosti i obilaženje prirodnih lepota Albanije. Konferenciji je prisutvovalo 100 Alumnista.

Page 1 of 19

Free business joomla templates